O Φιδέλ Κάστρο υπενθύμισε τα «πολλά εκατομμύρια δολάρια» που οι ΗΠΑ οφείλουν, σύμφωνα με τον ίδιο, στην Κούβα ως αποζημίωση για το εμπάργκο που επέβαλε η Ουάσιγκτον στην χώρα από το 1962, σύμφωνα με ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στον Τύπο σήμερα, ανήμερα των 89ων γενεθλίων του ιστορικού ηγέτη.
Μετά από μία μαραθώνια και θυελλώδη συνεδρίαση, με συγκρούσεις και αντεγκλήσεις, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τις τέσσερις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο για τη νέα συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Είναι χαρακτηριστικό, πως η συζήτηση διήρκεσε εννέα ολόκληρες ώρες.
Θέλετε να δούμε τι έγινε το τελευταίο 48ωρο μόνο; Για να τα βάλουμε κάτω μετά ώστε να συζητήσουμε για τις... αδιαμφισβήτητες ευθύνες της Ζωής Κωνσταντοπούλου;
Το κουδούνισμα από τα τροκάνια των αγελάδων που βόσκουν αμέριμνες στα ορεινά βοσκοτόπια μπορεί να παραπέμπει σε ειδυλλιακές σκηνές για κάποιους, όμως για τους κοντινούς γείτονες του κοπαδιού συνιστά έναν πραγματικό εφιάλτη.
Η χρονική στιγμή στην οποία θα αποσχιστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να απασχολεί πλέον τα ηγετικά στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, καθώς οι δρόμοι τους με την ηγεσία της κυβέρνησης και του κόμματος είναι δεδομένο ότι θα χωρίσουν.
Πραγματικό χάος επικρατεί στην Κω. Περίπου 1500 μετανάστες αρνήθηκαν να μπουν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του νησιού και ξέσπασαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το πρωί της Τρίτης, μετά από τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις των δανειστών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Σταθάκη συνεχίζει να εξαίρει η κυβέρνηση.
Η Ελλάδα από το 1990 ανήκει στις πλέον στρατιωτικοποιημένες χώρες του κόσμου. Ακόμα και μετά την οικονομική χρεοκοπία, το 2014, κατέχει την ένατη θέση παγκοσμίως στις εξοπλιστικές δαπάνες και την πρώτη μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.
Το κουνούπι είναι ένας μικρός σε μέγεθος, αλλά τελικά μεγάλος εχθρός, που δεν μπορείς να τον πολεμήσεις εύκολα. Καταστρέφει διαθέσεις, χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές. την χαλάρωση ή την ψυχαγωγία μας, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να μας οδηγήσει ακόμη και στο νοσοκομείο.
O Τζέρεμι Κόρμπιν, ο 66χρονος «ακροαριστερός» βουλευτής και ο "αριστερότερος" από τους τέσσερις υποψηφίους για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, είναι το φαβορί, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Times.