Στην Αθήνα για να ενημερωθεί για την προσφυγική κρίση θα βρεθεί η βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ γνωστή και για την πολιτική και ακτιβιστική της δράση.
Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, με άλλες τρείς χώρες να ανακοινώνουν ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας και θα «κόψουν» τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν.
Δεν χωράει αμφιβολία ότι το 2015 υπήρξε μία από τις πιο έντονες χρονιές των μεταπολιτευτικών χρόνων. Η ανάδειξη ενός αριστερού κόμματος σε κυρίαρχη κυβερνητική δύναμη, οι επτάμηνες σκληρές και οριακές διαπραγματεύσεις, το δημοψήφισμα και οι νέες κάλπες αποτελούν μερικούς ενδεικτικούς σταθμούς ενός έτους κατά το οποίο δοκιμάστηκαν τα όρια των πολιτικών δυνάμεων, διαψεύστηκαν προσδοκίες, αναδείχτηκαν κορυφαίες αδυναμίες και εν τέλει παγιώθηκε ένα πολιτικό σκηνικό με πολλά ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα.
Αν σας έλεγαν ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος ξηρού καρπού, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών από αυξημένη χοληστερίνη, την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, δεν θα θέλατε να το συμπεριλάβετε στο διαιτολόγιό σας;
Η ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης προκάλεσε αντιδράσεις στα συντηρητικά στρώματα της κοινωνίας και όχι μόνο, ωστόσο, από την πλευρά της επίσημης εκκλησίας το ζήτημα έφτασε στα άκρα.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέθεσε τη Γερμανία του Χίτλερ ως ένα παράδειγμα αποτελεσματικού προεδρικού συστήματος. Απαντώντας σε ερώτηση κατά την επιστροφή του από μια επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία (εάν ένα εκτελεστικό προεδρικό σύστημα είναι δυνατό παράλληλα με τη διατήρηση της ενιαίας δομής του κράτους) ανέφερε: «Υπάρχουν ήδη παραδείγματα στον κόσμο.
Αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, πιθανόν οθωμανικού λουτρού, αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη στερέωση και τη διαμόρφωση του βυζαντινού κάστρου στην Κομοτηνή.
Η εφημερίδα θεωρεί ότι η Γερμανία δεν μπορεί να είναι τόσο πιεστική όσο πριν ένα χρόνο, προς τη χώρα μας, αφού η Ελλάδα αποτελεί ανάχωμα για το προσφυγικό.
Το 2015 ήταν μία από τις πιο ταραχώδεις χρονιές της παγκόσμιας ιστορίας. Τα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ μονοπωλούσαν οι αρνητικές ειδήσεις: Από την ελληνική κρίση, έως την προέλαση των τζιχαντιστών στη Συρία, τη γενικότερη αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής, τη συνεπακόλουθη έξαρση της προσφυγικής κρίσης που όμοιά της δεν έχει αντικρίσει η Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως επίσης το κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων τόσο σε χώρες της ΕΕ όσο και αλλού ανά την υφήλιο.
«Το 2016 που έρχεται θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και προσθέτει ότι είναι «η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».