Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου για πολλές ημέρες το θερμόμετρο βρίσκεται κάτω το μηδέν, σε συνδυασμό με την πλήρη άπνοια στην ατμόσφαιρα δημιούργησαν ένα στρώμα καθολικού παγετού στην λίμνη Χειμαδίτιδα στο Αμύνταιο της Φλώρινας αλλά και στην λίμνη της Καστοριάς.
Στα περίπου 94,2 δισ. ευρώ ανέρχεται πλέον το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, μετά από την αύξησή τους κατά 890 εκατ. ευρώ τον περασμένο Νοέμβριο. Από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τα 12,6 δισ. ευρώ είναι «νέα χρέη», δηλαδή δημιουργήθηκαν εντός του 2016.
Με προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να καταργήσουν το ασφαλιστικό σύστημα του απερχόμενου προέδρου Ομπάμα ξεκινούν οι εργασίες του νέου αμερικανικού Κογκρέσου. Όπως αναμένεται οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν το Σώμα, θα προσπαθήσουν να περάσουν νομοσχέδια χωρίς τη συναίνεση των Δημοκρατικών.
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα εκφωνήσει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του στις 10 Ιανουαρίου. Θα κάνει μια αναδρομή στα χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία και θα ευχαριστήσει τους υποστηρικτές του, όπως ανακοινώνει ο ίδιος σε email του, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Πάλι τα μπέρδεψε ο πολυπράγμων Αδωνις Γεωργιάδης. Κάνει retweet σε ανάρτηση του «Πρώτου Θέματος», σχετικά με την απάντηση της κυβέρνησης για το δημοσίευμα που αναφερόταν στο «πόθεν έσχες» της Ολγας Γεροβασίλη και προσθέτει το δικό του σχόλιο: «Το "Πρώτο Θέμα" τα λέει στους νέους "Γεωργαλάδες" του κομιστή της Μέρκελ Αλέξη Τσίπρα».
Άρθρο-καταπέλτης για τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
«Τα ποσοστά θνησιμότητας που ανεβαίνουν, οι απειλητικές για τη ζωή νοσοκομειακές λοιμώξεις που αυξάνονται και η έλλειψη προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού αποδυναμώνουν το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, καθώς η λιτότητα στη χώρα πλήττει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες», αναφέρεται στον πρόλογο του άρθρου.
Φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη του μακελειού στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, κατά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές αρχές. Η φωτογραφία είναι σχετικά θολή και δεν διακρίνονται με ευκολία τα χαρακτηριστικά του δράστη,ενώ η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη.
«Ας είναι το 2017 Έτος – αφετηρία Εθνικής Ανάτασης, Ελπίδας και Αισιοδοξίας», ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του προς τους πολίτες ενόψει της έλευσης του νέου έτους.