Ο ταγματάρχης χωροφυλακής επί χούντας Θανάσης Λενής,ο άνθρωπος του Θεού που βλέπει στην Χρυσή Αυγή την «γλυκιά ελπίδα», ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, που δικαζόταν σήμερα για δημόσια υποκίνηση μίσους ή βίας μετά από μήνυση οκτώ εκπροσώπων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για το γνωστό «χριστιανικό» του κείμενο κατά των ομοφυλοφίλων με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! – Ας μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια, ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!»,
Ο διαπρεπής Βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών. «Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα», ο οποίος «ήταν σπάνιος άνθρωπος» και «σπουδαίος επιστήμονας, το έργο του οποίου θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη», αναφέρει ανακοίνωση που υπογράφουν τα παιδιά του κοσμολόγου.
Για «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο το 1974 έκανε λόγο την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνοντας συνέχεια στις προκλήσεις του, κατά την 46η ομιλία του στους Τούρκους κοινοτάρχες στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας.
Καρατόμηση-βόμβα στην κυβέρνηση Τραμπ, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε αιφνιδιαστικά να αντικαταστήσει τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του, Ρεξ Τίλερσον και να τον αντικαταστήσει με τον διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω... Twitter.
Χωρίς καμία διάθεση ανάμειξης στο θέμα των δύο συλληφθέντων στρατιωτικών εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolou.
Παρακαλείται η κα Μαρία Κατσιά του Ιωάννου και της Ευαγγελίας, γεννηθείσα στη Χώρα Σφακίων (Χανίων, Κρήτης), η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κατοικεί στη Νέα Υόρκη, ή όποιος τυχόν έχει πληροφορίες για εκείνη, όπως επικοινωνήσει το συντομότερο με το Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης, στο τηλέφωνο 212-988-5500 εσωτ. 550, ή με fax στο 212-734- 8492, ή με e-mail στη διεύθυνση:
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
Εν μέσω πυκνών προτροπών πρώην αξιωματούχων, παραγόντων και αναλυτών για επανακαθορισμό της σχέσης μεταξύ Ουάσιγκτον-Αγκυρας γερουσιαστές συζητούν στα ενδότερα του Κογκρέσου το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, την ώρα που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εμφανίζεται να κράτα άλλη στάση και να είναι επιφυλακτικό σταθμίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας απόφασης.
Πολιτικό ζήτημα προέκυψε αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματος της συζύγου του προέδρου της αξιωματικης αντιπολίτευση στην χρηματοδότησης της εταιρείας Taxibeat, μετά από δημοσίευμα εφημερίδας που θέλει την εταιρεια Edeavor στην οποία συμμετέχει να έχει χρηματοδοτησει την εν λόγω εταιρεία. Εξηγήσεις ζητά ο ΣΎΡΙΖΑ, σιωπή από την Νέα Δημοκρατία.
«Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία» προειδοποιεί ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξ εφ' όλης της ύλης στη γαλλική εφημερίδα Liberation, προχωρώντας σε νέα δήλωση που ανατρέπει την πολιτική χαμηλών τόνων του Μαξίμου.
Η Πιονγιάνγκ συμφώνησε να μην πραγματοποιήσει άλλες δοκιμές πυραύλων όσο διαρκούν οι συναντήσεις μας, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος προσπαθεί να αποσπάσει τη στήριξη της μουδιασμένης προς το παρόν διεθνούς κοινότητας στην απόφασή του να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.